Apple поиска китайски гражданин, който рекламира откраднати прототипи на iPhone да разкрие своите източници

Apple предприеха активни действия срещу китайски гражданин, който рекламира откраднати прототипи на iPhone. Компанията е твърдо решена да прекрати тази практика, особено в контекста на предстоящата премиера на iPhone 13. Новите флагмани се очаква да бъдат представени през септември.

Компанията твърди, че предоставянето на информация за бъдещи продукти се отразява на обществените нагласи и респективно на интереса към устройствата.

Изтичането на данни по този начин не само вреди на имиджа на Apple, но също така разкрива характеристики, които компанията иска да запази в тайна до самата премиера.

Технологичният гигант иска от анонимния китайски гражданин да прекрати практиката на получаване, рекламиране и продаване на информацията за бъдещи устройства на Apple. Успоредно с това компанията иска да получи данни за всички източници, които предоставят поверителни детайли за нови продукти на Apple.

Тези действия нарушават не само законодателството, но също така и търговските тайни на технологичния гигант.

 

 

Китайският гражданин е обвинен, че умишлено публикува информация за прототипи, които са придобити по нелегитимен начин. Разпространението на даннтие в социални мрежи и други онлайн платформи показва дизайна и ключови функции, над които работи Apple.

Предоставен е срок от 14 дни, в който въпросния потребител трябва да сподели кои са източниците, от които черпи информация. В противен случай полицията ще продължи разследването и може да премине към отправянето на директни обвинения.

Действията на Apple целят да накарат и други хора, които публикуват данни за предстоящи версии на iPhone да преустановят тази практика. Това е проблем, който нанася сериозни икономически и маркетингови щети за технологичния

Apple не е единственият производител, който е изправен пред изтичане на данни за бъдещи продукти, но изглежда ще опитат да се справят активно със ситуацията.

 

TagsApple