Apple патентоваха технология за вграждане на Touch ID и Face ID сензорите в дисплеите

Apple се очаква да преминат към безрамков дизайн в iPhone 14, който премахва всички излишни компоненти в предната част. Това означава, че смартфоните няма да имат Notch прорезите, които са неизменна част от серията още с премиерата на iPhone X. За да постигнат този ефект от Apple трябва да открият как да вградят Тоuch ID и Face ID сензорите в самия дисплей.

Остраняването на всички предизвикателства за реализирането на тази концепция изисква повече време.

По този начин компанията няма достатъчно време, за да оптимизира технологията за премиерата на iPhone 13. Плановете на Apple са доста амбициозни, като компанията вече е регистрирала патент за поставяне на сензорите под екраните.

По този начин iPhone 14 ще предложи изцяло нови възможности за биометрична автентикация на потребителите.

 

 

Голямото предимство е, че технологията позволява едновременно Face ID и Touch верификация. Другите устройства на Apple също ще могат да се възползват от тази иновация, като например бъдещите версии на Mac, които ще могат да използсат лицево разпознаване с модули в дисплея.

Дизайнерско решение, което ще премахне рамките около екрана, позволявайки постигането на още по-атрактивен дизайн. Teпърва ще се експериментира с различни дизайни, които да предложат най-доброто хардуерно решение за вграждането на Touch ID и Face ID в дисплеите.

Милионите фенове на Apple пол цял свят вероятно ще останат доволни от желанието на компанията да подобри дизайна на своите бъдещи устройства с новата технология.