Samsung няма да представят Galaxy Note през 2021г.

Samsung доминират пазара на смартфони, следвайки стратегията да представят две серии флагмани през календарната година. Традиционно Galaxy S серията се обновява през първото тримесечие, а след товa през есента виждаме нов Galaxy Note. По  този начин Samsung успяват да се противопоставят по-успешно на Apple, които приблизително по същото време представят следващото поколение на iPhone.

Стратегията на компанията претърпя промяна през настоящата година.

Премиерата на Galaxy S21 серията бе изтеглена с няколко седмици и се проведе през януари. След това разбрахме, че водещия приоритет за компанията вече ще бъдат гъвкавите смартфони. Именно заради това се прекратява разработката на нови представители на Galaxy Note серията.

Следващото голямо събитие на компанията е на 11 август, когато ще видим Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3. Тези устройства ще компенсират отсъствието на Galaxy Note в портфолиото на Samsung през 2021г. Възможно е компанията да пусне на пазара и достъпен представител на Galaxy Z през последните седмици на календарната година.

 

 

Спирането на Galaxy Note серяита е допълнено и от интеграция на S Pen стилусите към Galaxy Z гамата. Това винаги е била отличителна характеристика на фаблетите с този бранд. Дисплеите на смартфоните стават все по-големи, което също донякъде премахнва нуждата от наличието на Galaxy Note, които винаги са имали размери, наподобяващи мини таблети.

Остава отворен въпроса дали Galaxy Note серията ще бъде спряна напълно или Samsung планират да вдъхнат нов живот на серията през следващата година. При всички положения компанията ще продължи да задава тенденциите в мобилната индустрия независимо от конкретните елементи от бизнес стратегията им.

Поевтиняването на гъвкавите смартфони ще е основен приоритет за Samsung с оглед спирането на Galaxy Note.