Apple представи MagSafe батерия за смартфоните от серията iPhone 12

Apple представиха първите аксесоари MagSafe заедно с премиерата на iPhone 12. Допълнителните модули използват магнити, за да се закачат за гърба на смартфоните. Вече видяхме първите представители на серията, като идеята на Apple е да създаде разнообразна екосистема от аксесоари, които да подобрят камерата и батерията на iPhone.

Компанията сега представи най-новия член на MagSafe семейството с новия MagSafe Battery Pack.

Както името подсказва този аксесоар е създаден да зарежда безжично iPhone 12 с мощност до 15W. Свързването става с магнитните конектори на гърба на смартфоните, като MagSafe Battery Pack се зарежда автоматично и няма да се налага да го включвате и изключвате.

 

 

Едновременното захранване на аксесоара и вашия iPhone става, като го поставите на гърба и свържете устройството към електрическата мрежа. Зареждането по този начин е подходящо, ако трябва да свържете iPhone към друго устройство по време на  зареждане, като например прехвърляне на снимки на Mac компютър с CarPlay кабел.

Това е интересно, тъй като означава, че iPhone 12 е в състояние да зарежда други устройства, като например слушалите AirPods, съобщава Mashable. Функцията първоначално ще е лимитирана до случаите, когато iPhone 12 е включен към източник на захранване.

Apple MagSafe Battery Pack вече е наличен и се продава за $99 в бял цвят.

 

Oще от Digital: iPhone 13 ще поддържа безжично възстановяване на данните от Интернет