iPhone SE 3 с Apple A15 процесор ще бъде представен през първата половина на 2022г.

Apple очаква да реализира рекордни продажби на смартфони през втората половина на годината. Премиерата на iPhone 13 ще е през есента и серията се очаква да бъде световен хит в края на 2021г. Подобренията в устройствата ще включват Apple A15 процесор и Qualcomm X60 5G модема.

Това ще са първите смартфони на Apple, които имат 120Hz LTPO OLED дисплеи.

Технологията поддържа променлива честота за опресняване на кадрите в диапазона от 10Hz-120Hz. Хардуерната иновация ще гарантира, че iPhone 13 консумират по-малко енергия, когато е необходимо и да опреснява два пъти кадрите на екрана при интензивна работа.

Компанията също така планира да пусне на пазара още един смартфон, който ще стане част от iPhone SE серията. Третото поколение на този бранд ще бъде представено през първата половина на 2022г., съобщава MacRumors.

По този начин Apple ще опита да привлече вниманието на своите потребители няколко месеца след премиерата на iPhone 13 и традиционно слабия сезон през първото тримесечие.

 

 

Следващият модел от iPhone SE серията ще използва Apple A14 Bionic процесор, който захранва iPhone 12. Компанията ще го промотира като най-достъпния iPhone, който поддържа 5G мрежи. Предходният модел има 4.7-инчов дисплей и увеличаването на размера на екрана не би било изненадващ, тъй като прекарваме все повече време за забавление с игри, приложения и мултимедия от смартфоните.

Компонентите отново ще бъдат доставени от Xintec, което е дъщерно дружество на TSMC и участваше в разработката на първите две поколения на iPhone SE. Използването на Apple A14 Bionic ще гарантира сходна производителност с iPhone 12 серията, но ще гарантира осезаемо по-достъпната цена.

iPhone SE (2022) вероятно ще се продава и в разнообразие от цветове.

 

Oще от Digital: Ще видим ли iPhone 13 mini и iPhone SE Plus през 2021г.

TagsA15SE