Seagate ще представят 20TB HDD дискове за масовия потребител до края на 2021г.

Компанията е лидер в производството на модерен хардуер за съхранение на данни. Портфолиото на Seagate използва технологии за магнитен запис на информация. Новата генерация HDD дискове ще предложат капацитет от 20 терабайта при използване на Perpendicular Magnetic Recording (PMR) и Shingled Magnetic Recording (SMR) технологията.

Tези модели ще са фокусирани към масовия потребител и ще бъдат по-достъпни от HАМR серията от хард дискове, която е ориентирана към представителите на бизнеса.

Seagate планират да стартират продажбите на SMR дискове с 20 терабайта през втората половина на годината, съобщава TechRadar.

Данните бяха потвърдени лично от шефа на компанията, Дейв Мосли. Припомняме ви, че Seagate вече продават 20ТВ конфигурации с HAMR технология на своите клиенти извън Lyve системите за съхранение за корпоративните среди. В следващите месеци ще видим хард дискове със същия капацитет за обикновените потребители, които използват подобрена TDMR структура.

 

Aмбициозните планове на Seagate предвиждат до края на годината да доставят в глобален мащаб 20ТВ дискове от PMR, SMR и HAMR платформите. По този начин компанията очаква не само да генерира повече приходи, но и да разшири пазарния си дял за сметка на своите конкуренти

Разнообразният хардуерен каталог на Seagate е ориентиран към няколко продуктови категории и е предназначен да отговори на различните индивидуални предпочитания. HAMR дисковете изискват нови хардуерни компоненти, които имат предвидими и стабилни цени, и се произвеждат от няколко тримесечия.

В същото време масовата продукция на TDMR глави, използвани в 14TB, 16TB, 18TB дисковете на Seagate започна преди години. Това е причината да бъдат много по-евтини от HAМR. Стартирането на продажбите на TDMR дискове с 20 терабайта и по-изгодна цена има потенциала да привлече вниманието на масовия потребител към новия хардуер на Seagate.