Google Wear OS 3 е новата унифицирана платформа за смарт часовници на компанията

Google задълбочиха сътрудничеството си със Samsung по отношение на софтуера. През последните месеци двете компании работят усилено над нова версия на WearOS. Актуализираната платформа се очаква да включва нови функции и дизайнерски концепции от TizenOS.

По този начин компанията се надява да оптимизира достатъчно интерфейса, за да улесни работата на потребителите и да превърне Wear OS в по-сериозен конкурент на Apple Watch.

Унифицираната платформа ще се казва Wear OS 3, за което разбираме от публикация в официалния уеб сайт на Google.

Компанията обещава много нови функционалности и подобрения, които ще улеснят интеракцията с умните часовници. Тепърва ще научаваме детайли за оптимизациите, които ни очакват в Wear OS 3.

 

 

Технологичният гигант уточни, че настоящите устройства на производителите ще могат да получат ъпдейта. Въпреки това Google препоръчва да се сдобиете с нов часовник, който се възползва максимално от подобренията в Wear OS 3. Настоящите модели, които се продават на пазара и ще получат актуализацията са Mobvoi TicWatch Pro 3 GPS, TicWatch Pro 3 Cellular/LTE и TicWatch E3.

На този етап няма други часовници от настоящо поколение, които са оптимизирани за актуализацията. Fossil Group планират да представят нови модели с Wear OS 3 в следващите месеци. Работата върху актуализирания софтуер ще продължи с пълна сила. Реалните ъпдейти няма да стартират преди средата на 2022г.