България U20 не успя да се противопостави на Франция

Младежкият национален отбор на България по баскетбол до 20 години не успя да поднесе изненадата на Европейския Чалънджър в Тбилиси, Грузия. Селекцията на Георги Младенов нямаше отговор срещу мощния състав на Франция и отстъпи с 63:95 (17:21, 5:24, 17:27, 24:23) в третия си двубой от надпреварата.

По този начин “лъвчетата” се свличат до петата позиция в група “B”, разполагайки с баланс от 1 победа и 2 загуби. България започна участието си на турнира със загуба от Турция преди два дни, а вчера постигна успех над Полша.

Следващият мач на родните национали е в събота от 19:00 срещу домакините от Грузия

Българите се държаха много добре в мача в първата четвърт, но кошмарна втора част, загубена с 19 точки разлика, ги отдалечи от съперника. След полувремето “петлите” продължаваха да диктуват темпото и не се затрудниха по пътя към крайния успех.

Мартин Ангелов бе най-добър за България със 17 точки и 5 борби. Лъчезар Тошков добави 11 точки, а Емил Стоилов и Берк Мехмед се разписаха с по 10 точки.

Милан Барбич регистрира 16 точки и 8 борби за победата на французите. Елвин Нджок и Тимоте Крузол вкараха по 14 точки, Робин Дюко наниза 11 точки, а Уго Миенанди и Нефтали Дифуиди-Уалокуа допълниха с по 10 точки.