Новият iPad mini ще има Apple A15 процесор и USB Type-C конектор

Аpple възнамеряват да разширят своето портфолио от таблети с нов модел от iPad mini серията. Анализаторите също така очакват премиерата да стане факт преди края на календарната година. По този начин компанията ще се възползва максимално от активността на потребителите през последното тримесечие на календарната година.

Кодовото име на iPad mini (2021) e J310 и ще се отличава с висока производителност, която ще се гарантира от Apple A15 процесор.

Това ще бъде същият чип, с който ще работят iPhone 13 смартфоните, чиято премиера ще бъде през септември. Архитектурата ще използва същата 5-нанометрова технология на A14.

Въпреки това се очаква компанията да представи по-мощна версия с името Apple A15X, която е оптимизирана за таблети.

 

 

Любопитен детайл е, че устройството ще разполага с USB Type-C конектор в долната част, вместо традиционния Lightning порт, по подобие на iPad Air и iPad Pro моделите. В задната част ще е разположен Smart Connector, който магнитно ще свързва аксесоарите MagSafe към устройството.

Аpple работят още над ново поколение бюджетeн iPad, който ще има А13 процесор и вероятно ще наследи 10.2″ iPad с A12 Bionic, което ще гарантира още по-бърза скорост на работа. Последната актуализация на iPad mini бе преди две години и е съвсем логично Apple да вдъхнат нов живот на този бранд с още по-мощен хардуер.