Xiaomi ще представят смартфон с 200W бързо зареждане през 2022г.

Xiaomi разшириха сериозно влиянието си в пазара на смартфони през последните две години. Разнообразното портфолио на компанията е основната причина за успеха на компанията. Търговските санкции срещу Huawei на американското правителство създадоха възможности, от които Xiaomi се възползва, за да разшири присъствието си на европейския пазар.

Компанията разчита на последните хардуерни иновации на Qualcomm Snapdragon серията и използва приоритетно най-новите камери сензори на Samsung.

Съчетанието от тези характеристики обикновено гарантира, че премиум смартфоните на Xiaomi предлагат нещо по-атрактивно от конкурентните устройства.

Китайският производител също така опитва да бъде лидер в разработката на технологии за бързо зареждане в мобилната индустрия. Вече ви съобщихме как новата 200W технология HyperCharge на Xiaomi може да зареди смартфон с 4000mAh батерия за 8 минути.

Постижението е постигнато с модифицирана версия на Xiaomi Mi 11 Pro, която постави два световни рекорда за скорост в категорията за бързо зареждане и демонстрира нагледно колко бърза е 200W технология.

 

 

Възможността да заредим смартфоните от 0 до 100% за приблизително осем минути е функция, която милиони потребители биха искали да имат в следващото си устройство. Иновативната система за бързо зареждане на смартфони също така е първата, която предлага пълен заряд за по-малко от 10 минути.

Бъдещите устройства на Xiaomi с технологията ще могат да се захранват безжично за около 15 минути, което също е доста добра стойност. На този етап сме виждали единствено видео демонстрация, която показва технологията в действие. Първите реални устройства със 200W зареждане няма да бъдат представени преди края на 2021г.

Анализаторите смятат, обаче че това ще се случи през първата половина на 2022г,, съобщавa GizChina. Повече от 40 миниатюрни компонента ще гарантират максимална сигурност при предаването на електрическия сигнал от хардуера до самата батерия.

Технологията за 200W зареждане на Xiaomi ще гарантира 80% от капацитетa на батерията дори след 800 цикъла на зареждане.