Гъвкавите смартфони ще имат 120Hz LTPO дисплеи и UTG стъкла до края на 2021г.

Гъвкавите дисплеи се очертават като следващата голяма иновация в дизайна на смартфоните. Втората половина на годината се очертава да бъде доста активна за производителите. В следващите месеци се очаква да видим първите устройства с гъвкав дизайн на Google и Xiaomi, китайски компании като Oppo и Vivo, както и ново поколение флагмани на Samsung.

Според данни на Dispay Supply Chain Consultants (DSCC) всички модели, през следващите две тримесечия с дисплеи на Samsung Display ще поддържат LTPO технологията.

Панелите им от последна генерация са най-добрите OLED дисплеи за гъвкави смартфони и също така поддържат 120Hz честота за опресняване на кадрите.

Samsung Display доставят дисплеи до много от водещите Android производители. Информацията на DSCC означава, че Google Pixel Fold също ще разполага със 120Hz LTPO дисплей. Технологията ще се използва още от Samsung Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3, чиято премиера ще бъде на 11 август.

 

 

Китайските производители Oppo и Vivo също подготвят гъвкави смартфони с дисплеите на Samsung, които ще видим преди края на 2021г. За популяризирането на LTPO технологията ще допринесат и Xiaomi, които ще представят поне един гъвкав смартфон  в следващите месеци.

Пълният списък с предстоящи модели на DSCC, които се очаква да имат 120Hz LTPO екрани и ще видим до края на 2021г включва:

 

Samsung Galaxy Z Flip 3 (6.7 инча)

Samsung Galaxy Z Fold 3 (7.55 инча)

Google Pixel Fold (7.57 инча)

Гъвкав смартфон на Xiaomi (8.1 инча)

Гъвкав смартфон на Vivo (8.2 инча)

 

Предимството на LTPO технологията е, че осигурява променлива честота за опресняване от 10Hz-120Hz, което допринася за по-ниската консумация на енергия и оптималната производителност при гейминг.

Новото поколение гъвкави смартфони се очаква да използват и Ultra-Thin Glass (UTG) стъкла, които предпазват дисплея. Досега технологията се използваше само от Galaxy Z серията, но вече е достъпна за другите Android производители.

Премиерата на Google Pixel Fold вероятно ще е през октомври, когато се очаква и следващия смартфон Xiaomi Mi Mix.