Кацаров оставка! Медиците в цяла България се вдигат на бунт в защита на „Пирогов”

Анкета, проведена сред членовете на Българския лекарски съюз, показва, че медици от цялата страна застават на страната на „Пирогов“. Сред въпросите са дали трябва лекарското съсловие да излезе и на протести в защита на най-голямата спешна болница у нас.

„Как се отнасяте към събитията от последните дни в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, пита анкетата, а масово избраните отговори са, че подкрепят действията на медиците и не подкрепят извършеното от Министерство на здравеопазването и НЗОК.

 
 


 

 

Припомняме, че скандалът между „Пирогов“ и Здравното министерство се разрази след като д-р Стойчо Кацаров уволни шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов с твърдението, че по време на пандемията е имало над 400 пациенти-фантоми в болницата.

Кацаров заяви, че той е сред тях, като посочи, че му е поставена диагноза „Цироза“, каквато той няма. В същото време лекуващият лекар доц. Петър Атанасов опроверга думите на министъра и обясни,ч е това е била работна диагноза, а финалната е съвсем друга.

На фона на скандала лекарите от „Пирогов“ пореден ден излизат на протест като искат оставката на шефа на НЗОК Петко Салчев и на здравния министър д-р Стойчо Кацаров.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ