Xiaomi Mi 12 ще бъде представен през декември

Китайският производител продължава да разширява влиянието си в световния пазар на смартфони със стабилни темпове. Xiaomi привличат вниманието на потребителите със съчетание от дизайн, разнообразни характеристики и достъпна цена. Компанията също така е много активна в опитите си да разполага най-добрите камери и компоненти за своите устройства.

Xiaomi Mi 11 се превърна в първият смартфон, който работи с Qualcomm Snapdragon 888.

Първият 5-нанометров процесор на Qualcomm след това намери място в редица флагмани с Android, които видяхме през 2021г. Амбициозните планове на Xiaomi предвиждат отново да изпреварят своите конкуренти в премиерата на хардуер с наследника на Snapdragon 888.

Вече ви съобщихме, че Qualcomm Snapdragon 895 ще използва 4-нанометрова технология на Samsung. Популярният блогър IceUniverse също е на мнение, че Xiaomi ще представят първия смартфон с новия процесор. Едва ли има съмнение, че това ще бъде Xiaomi Mi 12, съобщава GizmoChina.

 

 

Данните разкриват, че премиерата на Qualcomm Snapdragon 895 е възможно да бъде изтеглена с няколко седмици. Това ознaчава, че Xiaomi Mi 12 също може да се продава на пазара по-рано от очакваното. По всичко личи, че ползотворното сътрудничество между Qualcomm и Xiaomi в пазар на смартфони ще продължи и през 2021г.

Други производители също изразиха желание да използват Qualcomm Snapdragon 895, като сред тях е и Моtorola. Компанията потвърди намеренията си да представи флагман с процесора преди края на календарната година. Samsung също ще използват Snapdragon 895 в Galaxy S22 серията, която няма да видим преди началото на 2022г.

 

Oще от Digital: Xiaomi Mi 12 и iPhone 13 Pro ще имат LTPO дисплеи

TagsXiaomi