Xiaomi Mi MIX 4 ще има невидима селфи камера и втори дисплей в задния корпус

Портфолиото на Xiaomi за втората половина на годината ще включва разнообразие от модели във всички ценови класове. Очакват ни бюджетни устройства и гъвкави смартфони от висок клас. Една от впечатляващите премиери, която ще видим през есента е на Xiaomi Mi MIX 4.

Компанията ще използва технология за вграждане на камера в екрана на смартфона.

Това ще бъде една от най-атрактивните характеристики на Xiaomi Mi MIX 4, който ще използва панел от ново поколение на Huaxing Optoelectronics.

Интеграцията на хардуерния модул ще позволи на камерата на смартфона да бъде напълно невидима върху тъчскрийна. По този начин камерата ще се слива със съдържанието на дисплея, когато не снимате. Xiaomi Mi MIX 4 се очаква да бъде първият смартфон на компанията, които използва Under Display Camera (UDC) технологията.

Ефективното скриване на модула в екрана означава, че резолюцията ще бъде намалена от QHD до FullHD , информира GizChina.

 

 

Xiaomi ще използват дисплей, който е извит от двете страни, но също така ще добавят втори дисплей в камера модула на гърба на Mi MIX 4. Вече видяхме подобна концепция в Xiaomi Mi 11 Ultra. Новият смартфон също така ще се възползва и от предимствата на MIUI 13 интерфейса.

Другите технически спецификации ще включват Qualcomm Snapdragon 888 процесор, 4500mAh батерия със 120W жично и 80W безжично зареждане. Премиерата може да стане факт още през август, когато ще бъде официалното представяне на MIUI 13.

Китайският производител разработват още един флагман, който има Qualcomm Snapdragon 895 и се очаква да предложи 200МР камери.