Волгин се счепка с Буруджиева и Смилов заради ИТН и Слави

Би могло да има правителство и от 1-ви и от 3-ти мандат. Това заяви в ефира на БНТ журналистът Петър Волгин. „Всички политически сили бяха обидени от начина по който се предложи кабинет. Аз смятам , че ИТН има право да си предложи кабинет и да не му се обиждат.

“, допълни той.

„Не е въпроса за обидата. Когато си в парламента е добре максимално да получиш подкрепа, но най-малкото доброто възпитание изисква да се говори.“, контрира го политологът Буруджиева.

„Разговорите са си пазарлък. Това е българското договаряне. Хубаво е, че това го няма сега“, категоричен е Волгин.

„Гласуваха за ИТН, защото тя е различна. Не е минус, че тя действа по различен начин. Техните гласоподаватели сигурно са доволни. „, смята още журналистът.

„Статуквото не е това, че има правила. Да, те имат право да правят това, но това не води до добри резултати. Ние тук не се изслушваме, какво остава за тях в парламента“, ядоса се Буруджиева на прекъсванията на Волгин.

„Аз силно се надявам, че ИТН ще си преразгледат икономическите приоритети и няма да предложат пак от същото. Това е критиката ми към ИТН“, каза още Волгин. „Никой не може да каже ще се състави ли мнозинство.“

„Смятам аз, че ще има правителство. Тук не е това проблема, а после как ще се взимат решенията.“, категорична е Буруджиева.

„За мен пък големия проблем е с какви идеи ще управляваме. Ако ИТН излязат с тия ултралиберални зомбита , животът на парламента ще е много кратък“, заяви Волгин.

„Има някакво напрежение между Радев и ИТН.“, смята политологът Смилов.

„Струва ми се, че има свръх задача да се уволняват хора от предишното правителство. Струва ми се, че се уволнява заради самото уволнение и се натриват носове. Случаят Кантарджиев беше такъв“, каза Волгин.