Монти Уилямс надъха играчите си след загубата в мач №4

Старши треньорът на Финикс Монти Уилямс все още не е загубил вяра в отбора си, въпреки че “слънцата” не успяха да откраднат победата при второто си гостуване на Милуоки Бъкс във Финалите на НБА. “Елените” се наложиха в мач №4 със 109:103 на своя територия и по този начин изравниха резултата в серията за титлата до 2-2 победи. Веднага след мача Уилямс изнесе мотивираща реч на баскетболистите си в съблекалнята с цел да повдигне духа им преди двубоите на истината.

„Сами се поставихме в тази ситуация.

Разполагаме с още три мача, от които трябва да спечелим два. Трябва да гледате на нещата оптимистично, недейте да свеждате глави. Това, което се случи тази вечер, може да се поправи. Те взеха 17 борби в нападение, а ние направихме 17 грешки. Помислете малко за това. Вкарали сме само 21 точки в последната четвърт. Сами си го правим трудно. Знам, че го приемате тежко емоционално, но не можем да се предадем тук. Все още имаме домакинско предимство. Трябва да играем със сърце и да останем обединени. Да го направим!”, сподели бившият гард в монолога си.

Финалната серия продължава с мач №5 в неделя сутрин от 4:00 часа. Финикс ще бъде домакин на двубоя и ще има шанс да достигне до “мачбол” за титлата преди шестия мач, който пък ще се проведе в сряда в същия час.

Снимки: Gettyimages