Google Pixel 6 XL ще има 5х телефото камера

Google Pixel е подходящ пример за серия смартфони, които все още не са възприели камера системи с три и четири сензора. Въпреки това устройствата с този бранд винаги са предлагали доста сериозни възможности за мобилна фотография. В голяма степен това се дължи на софтуерните иновации на Google.

Тазгодишното поколение на смартфони вероятно ще сложи край на тенденцията, тъй като Pixel 6 и Pixel 6 XL ще увеличат броя на камерите.

Данни от предстояща версия на Google Camera приложението, разкриват повече подробности за камерите на смартфоните. Базовата версия отново ще има две камери, но по-големия модел ще разполага с три сензора в задния корпус. 

Това означава, че Google Pixel 6 ще има 50МР камера, която е допълнена от 12-мегапикселов Ultra-Wide сензор. В същото време Google Pixel 6 Pro/XL ще се отличава с 50МР 48МР телефото и 12-мегапикслова Ultra-Wide камера.

 

 

Информацията също така разкрива, че по-големият модел ще предлага опция за петкратно увеличение с телефото камерата, което е индикация за перископска структура. Именно това ще е съществената разлика между Pixel 6 XL/Pro и стандартната версия на Google Pixel 6, която ще запази единствено другите два сензора.

Устройствата ще се възползват и от предимствата  на Super Res Zoom технологията на Google. Дисплеите ще бъдат със 6.4″ и 6.7″ размери, като Google Pixel 6 XL/Pro ще има 5000mAh батерия, докато базовия модел ще е със 4614mAh батерия. Оперативната памет ще е 8GB и 12GB RAM, а вградения капацитет за съхранение на данни ще достига до 128GB/256GB/512GB.

Това ще бъдат първите смартфони, които работят с Android 12.