Samsung Galaxy Watch 4 ще има Exynos W920 процесор и 16GB вградена памет

Samsung ще изненадат своите потребители с премиерата на няколно нови смартфона и умни часовника в началото на август. Предстоящото събитие Galaxy Unpacked ще е фокусирано предимно върху Galaxy Z Fold 3 и Galaxy Z Flip 3, но ще е свързано и с новите модели от Galaxy Watch серията.

Най-вероятно ще видим три различни устройства, а именно Galaxy Watch 4, Gaalxy Watch 4 Classic и Galaxy Watch 4 Active. Визията им ще е сходна, като смарт часовниците ще се различават по някои ключови характеристики, включително и съобразно живота на батерията.

Голямата премиера ще стане факт на 11 август, но сега разбираме нови детайли за техническите спецификации на Galaxy Watch 4, информира AndroidCommunity.

 

 

Любопитна подробност е, че Galaxy Watch 4 ше се захранва от Exynos W920 процесор, който все още не е представен официално. Новата архитектура ще предложи с 1.25х по-висока производителност и 8.8х по-добра графика от Exynos 9110. Оперативната памет е 1.5GB, което също е увеличение от предходното поколение.

Това ще гарантира по-бърза работа, но също по-интуитивен интерфейс. Samsung Galaxy Watch 4 вече ще има 16GB вградена памет, което ще гарантира достатъчно място за файлове, документи и мултимедия. Софтуерните технологии също ще са предимстсво на часовника, тъй като ще използва WearOS.

Двете компании работят заедно, за да подобрят операционната система, като взаимстват някои дизайнерски елементи и решения от TizenOS.