Xiaomi е вторият най-голям производител на смартфони за второто тримесечие на 2021г.

Световните продажби на смaртфони са отчели стабилен ръст от 12% през второто тримесечие на календарната година. Това представлява добра индикация, че индустрията продължава успешното възстановяване от кризата с коронавируса. Световният недостиг на компоненти все още не засяга силно производителите на смартфони.

Xiaomi е компанията, която отчита най-висок ръст в продажбите за периода.

Китайският бранд продължава с успешната си експанзия и отчита 83% увеличение в доставките през април-юни. По този начин Xiaomi успяват да изпреварят Apple и да се превърнат във втория най-голям производител на смартфони в света.

 

 

 

Според данните на Cаnalys пазарният дял на Xiaomi е 17%, което е с 3% повече от позициите на Apple, които продават с 1% повече бройки на iPhone през второто тримесечие, съобщава SlashGear.

Първите пет в списъка се допълват от Oppo и Vivo, които мат 10% дял, отчитайки ръст от 28% и 27% на годишна база. Със сигурност Xiaomi могат да се похвалят с най-впечатляващото представяне. Ако високите продaжби продължат това ще ги превърне в най-големият конкурент на Samsung в мобилната индустрия.

 

TagsXiaomi