Xiaomi Mi 12 може да има 200МР камера и Qualcomm Snapdragon 895 процесор

Xiaomi ще представят Mi12 серията от премиум смартфони през декември. Флагманите ще се продават на пазара в кратки срокове след премиерата. Очакванията са устройствата да са оборудвани с Qualcomm Snapdragon 895 процесори, които са произведени с 4-нанометрова технология. Няма да е изненадващо, ако Xiaomi Mi 12 е първият смартфон, който използва Snapdragon 895.

Компанията заложи на същата стратегия с Qualcomm Snapdragon 888 и Xiaomi Mi 11 през миналата година. Оперативната памет ще е 8GB/12GB/16GB за различните представители на Mi 12 серията. Друго голямо подобрение ще бъде интеграцията на LTPO дисплеи, които са оптимизирани за променлива честота за опресняване, която варира от 1Hz-120Hz, съобщава NoteBookCheck.

 

 

Бъдещите собственици на Xiaomi Mi 12 ще могат да се възползват от предимствата на голям сензор с размер от 1 инч, който поддържа 200МР резолюция. По този начин Xiaomi ще продължат да се утвърждават като компанията, използваща най-добрите камери в своите премиум смартфони с Android. Най-вероятно ни очакват конфигурации с четири сензора в задната част на Xiaomi Mi 12 и Mi 12 Ultra.

Техническите спецификации на камерите, обаче все още не са известни. Смартфоните от гамата вероятно ще поддържат безжично зареждане с мощност до 100 вата и жично захранване със 120W. Устройствата ще работят с Mi 13 интерфейса, който ще е базиран на подобренията, които ни очакват в Android 12.

 

Oще от Digital: Xiaomi Mi 12 и iPhone 13 Pro ще имат LTPO дисплеи