Премиерата на Xiaomi Мi 12 ще е през декември

Xiaomi постепенно ще изместят фокуса си към сегмента на гъвкавите смартфони. Вече видяхме първото утройство на компанията с този дизайн, което се казва Xiaomi Mi  MIX Fold. В следващите месеци ни очаква премиерата на още няколко модела с гъвкави дисплеи и бранда Xiaomi.

Китайският производител също така работи активно над следващите си флагмани от Mi серията.

Според данни на популярния блогър Digital Chat Station официалната премиера на Xiaomi Mi 12 ще стане факт през декември. Това не е изненадващо, тъй като Mi 11 също бе представен в последните дни на календарната година.

Кодовото име на Mi 12 е „2112123АC“, информира GzChina. Очаква се това да е един от първите смартфони с Qualcom Snapdragon 895. Новият процесор ще бъде произведен с 4-нанометрова технология, което ще гарантира по-висока производителност и допълнителни оптимизации при консумацията на енергия.

 

 

Teхнологиите за зареждане също ще бъдат водещо предимство на Xiaomi Mi 12. Новият флагман ще предложи система за 120W безжично зареждане. Xiaomi ще продължи да използва най-новите иновации при камерите и иска да оборудва Mi 12 с 200-мегапикселов сензор. Toва ще бъде модул с 1″ формат, който е базиран на Pixel Binning технологията.

В конкретният случай Xiaomi Mi 12 комбинира 16 пиксела в един, което гарантира улавянето на повече детайли и пропускане на повече светлина при снимане. Премиерата на смартфона може да стане факт още през първата половина на декември. Qualcomm ще представят Snapdragon 895 по-рано от очакваното, което може да измести премиерата на Xiaomi Mi 12 с няколко седмици.