Дойчев и Йоргов с европейски пояси от първото ЕП на Професионалната лига на KWU

Българските състезатели Кристиян Дойчев и Николай Йоргов спечелиха Европейски пояси от първото по рода си Европейско първенство на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU). Двубоите се разиграха на международната бойна галавечер SENSHI 9 в препълнения от публика Амфитеатър на черноморския курорт Камчия.

Бойното шоу започна с 6 финала от Европейското първенство, като трети подред беше многократния ни републикански шампион по карате киокушин и медалист от световни и европейски киокушин и муай тай първенства Николай Йоргов. Той надви Руслан Насибулин от Беларус в категория до 80 кг по правилата KWU Senshi, след изиграването на пълните три рунда от първенството.

Въпреки че не успя да грабне Европейския пояс, Руслан Насибулин си спечели специалната награда „Боен дух“ в турнира за цялостно представяне по време на тридневното първенство.

Веднага след срещата между Йоргов и Насибулин, на ринга на SENSHI 9 излезе Кристиян Дойчев, който е европейски шампион по киокушин от Португалия за 2019, сребърен медалист от Световното първенство в Нур-Султан, Казахстан, и носител на приза „Най-добър спортист“ на годишните награди „Златен пояс“ на Националната асоциация на бойните спортове в България. Той победи французина Жан Пол Жако с единодушно съдийско решение в категория до 85 килограма. Дойчев бе награден и със специалната награда за най-добър нокаут за цялостното си представяне в Европейското първенство на Професионалната лига на KWU, a специалната награда за най-добра техника отиде при беларусина Сергей Чарнетски, който победи Сулиман Косумов във втория финал на Европейското първенство.