Apple вече струва $2.4 трилиона

Teхнологичният гигант изпревари своите конкуренти и се превърна в първата компания с пазарна капитализация от $1 трилион. Впечатляващото постижение стана факт през август 2018г. и е красноречиво доказателство за влиянието на Apple. Въпреки икономическата стагнация предизвикана от пандемията компанията продължи да подобрява своето финансово състояние.

В края на януари беше отчетено сериозно увеличение в стойността на акциите на борсата, което след това се повтори през март. Второто тримесечие на календарната година се оказва доста по-спокойно за Apple, но въпреки това компанията успя отново да разшири своите позиции.

През последните часове акциите на борсата на технологичния гигант са достигнали рекордни стойности от $145.09. Това означава, че актуалната пазарна капитализация на Apple вече е $2.4 млрд., което е доста впечатляващо.

 

 

Припомняме ви, че Apple станаха и първата компания, която премина границата от $2 трилиона, което се 6случи през есента на 2019г. По всичко личи, че скоро можем да станем свидетели на поредното рекордно финансово постижение на технологичния гигант. Само през последните 12 месеца акциите на Apple на борсата се увеличават с $49.23 или 51.64%.

Внушителните продажби на iPhone 12 позволиха на компанията да обяви двойно по-висока печалба през януари-март 2021г. През този период приходите отчитат ръст от 65.5%, докато представителите на IPad серията регистрират със 79% по-високи продажби. Тези процеси са сериозна предпоставка за успеха от последните дни и рекордната стойност на акциите на Apple.

В заключение ще отбележим, че финансовите резултати на компанията за второто тримесечие ще бъдат обявени официално на 27 юли.

 

TagsApple