Xiaomi разработват гъвкав смартфон с дисплей, който покрива изцяло предната и задната част на корпуса

Китайският производител е доста активен в експериментите с нови дизайни и технологии. Xiaomi се опитват да намерят оптималния баланс между елегантна визия и премиум характеристики. Гъвкавите смартфони са пазарна ниша, в която компанията тепърва ще става все по-голям фактор.

Xiaomi Mi Fold е първото им устройство с този дизайн, но вече са патентовани различни концепции на устройства с необичаен дизайн.

Подходящ пример за нестандартна визия представлява Mi Mix Alpha. Това е прототип, който видяхме преди две години и разполага с екран, който покрива по-голямата част от корпуса, включително предната, задната част и рамката.

Компанията изглежда е доволна от развитието на тази идея и вече работи над нов смартфон, който ще съчетава дизайнерски линии на Мi Mix Alpha и Mi Fold. Самият дисплей ще се сгъва навътре, като във външната страна няма допълнителен панел. Вместо това основния екран успява да покрие изцяло основата на смартфона.

 

 

Благодарение на визуализации на LetsGoDigital можем да придобием по-добра представа как ще изглежда предстоящото устройство. Когато разгърнете смартфона ще получите голяма тъчскрийн повърхност, която наподобява размерите на таблет. Продължаването на екрана върху рамката придава отличителен и стилен дизайн.

Вертикална рамка ще скрива необходимите хардуерни компоненти за функционирането на тъчскрийна. Ако сгънете устройството двете му части си пасват идеално в компактен форм фактор. Селфи камерата е вградена в самата рамка, което премахва нуждата от Notch и малък отвор за поставяне на сензора.

В задната част има още няколко камери, които ще гарантират оптимални възможности за мобилна фотография. Съществуват много технологични затруднения, които Xiaomi трябва да отстранят, за да превърнат концепцията в реалност.

 

TagsXiaomi