Samsung Galaxy S22 Ultra ще има 108МР камера

Samsung няма да представят Galaxy S22 смартфоните преди началото на следващата година. Въпреки това устройствата от гамата вече предизвикат голям интерес в уеб пространството. Едва ли е изненадващо, че Samsung Galaxy S22 Ultra ще е най-доброто предложение от новата гама.

Компанията ще спази традицията и ще оборудва смартфоните с едни от най-впечатляващите камери в индустрията, за да привлече вниманието на повече потребители.

Според някои анализатори Galaxy S22 Ultra може да се превърне в първото устройство с Android, което има камера с 200-мегапикселова резолюция.

Плановете на Samsung, обаче са различни. Корейският производител няма да е готов навреме с 200МР камери за смартфони за премиерата на Galaxy S22. Вместо това ще видим усъвършенстван сензор със 108-мегапикселова резолюция в предстоящия флагман. Данните бяха потвърдени от популярния блогър IceUniverse, съобщава PocketNow.

 

 

При всички положения смартфоните ще предложат впечатляващи възможности за мобилна фотография. Samsung вероятно ще използват трето поколение ISOCELL HM3 сензор със 108МР резолюция, който ще гарантира оптимално качество. Следващите версии на Samsung Exynos процесорите ще осигуряват поддръжка за 200МР резолюция.

Необходимо е повече време на компанията, за да започне да предлага сензори с толкова висока разделителна способност. Няма да е изненадващо, ако Samsung позволи на външен производител пръв да използва 200МР камери. По този начин ще могат да реагират при възникване на неочаквани проблеми в работата на новите сензори.

Според непотвърдена информация 200МР камера модул ще има по-малки размери от настоящите сензори. Xiaomi поддържат добри отношения със Samsung и вероятно ще са един от първите производители, който ще има достъп до новите камера технологии на своя партньор.

 

Oще от Digital:  Каква големина на дисплеите ще имат Samsung Galaxy S22, Galaxy S22 и Galaxy S22 Ultra