Германия продупчи билета си за Игрите в Токио

Представителният тим на Германия се завръща на Олимпийски игри. Бундестима спря 12-годишна пауза от участия на най-големия спортен форум, след като спечели квалификационния турнир в Сплит. Селекцията на Хенрик Рьодл продупчи билета си за Игрите в Токио чрез победа със 75:64 (14:17, 22:17, 16:12, 23:18) над Бразилия на финала на пресявките.

Германците, които иначе бяха леки аутсайдери в срещата, показаха непримирим дух и чрез лидерството на крилото на Орландо Меджик Мориц Вагнер успяха да си тръгнах от Хърватия с олимпийската квота. Вагнер записа 28 точки и 6 борби на сметката си, за да изведе германците към Олимпийските игри в Токио.

За последно Германия игра на Олимпиада през 2008-а в Пекин, когато завърши на 10-а позиция. Баскетболистите на Хенрик Рьодл попаднаха в група „B“ на Игрите в Токио, където ще се изправят срещу Австралия, Нигерия и победителя от турнира в Белград, където на финал са Сърбия и Италия.

Освен Вагнер, който вкара 28-те си точки при стрелба 9/12 от игра, с 13 точки се разписа Робин Бензинг, а 10 и 5 асистенции добави Маодо Ло.

За Бразилия най-резултатен бе ветеранът Андерсон Варежао с 14 точки, а Алекс Гарсия отбеляза 10.