Xiaomi Mi MIX Roll може да е първият смартфон с плъзгащ дисплей на компанията

Xiaomi стават все по-популярни на европейския пазар на смартфони, което се дължи на разнообразното им портфолио. Устройствата с гъвкави дисплеи ще имат все по-важно значение за стратегията на компанията. Първият модел с този дизайн е вече факт и се казва Xiaomi Mi MIX FOLD.

Визията на смартфона наподобява Galaxy Fold серията на Samsung.

В следващите месеци ще видим още няколко гъвкави смартфона, които ще позволят на Xiaomi да имат по-голямо влияние в тази пазарна ниша. Специалистите на компанията експериментират с различни концепции, включително и на смартфони с плъзгащи дисплеи.

Документи от патент на Xiaomi показват, че вече се работи над устройство с екран, който може да се разгъне от основната в хоризонтална посока. Така се предоставя допълнително пространство за мултимедийно съдържание. Когато не използвате дисплея може да го плъзнете и върнете обратно в основата, а движението се гарантира от специален механизъм.

 

 

Техническите спецификации все още не са известни, но е възможно компанията да представи първия си смартфон с този дизайн като Xiaomi Mi MIX Roll, съобщава GizChina. Серията Mi MIX включва най-атрактивните разработки на Xiaomi и плъзгащия смартфон определено е подходящо допълнение към гамата.

Kомпанията предвижда създаването на смартфон, който може да се плъзга и от двете страни на корпуса, като модулът на камерата ще е в средата на хоризонталната част на основата. Екранът обаче няма да се прибира навътре, а вместо това ще заеме пространството на задния панел, като този подход наподобява Mi MIX Alpha.

 

Още от DIgital: Изтекоха кодовите имена на 13 нови смартфона на Xiaomi