Германия уби мечтите на Русия за Олимпиадата

Мъжкият национален отбор на Германия ще прави компания на Мексико и Бразилия в полуфиналите на олимпийския квалификационен турнир в Сплит. Селекцията на Хендрик Рьодл навакса двуцифрен пасив, за да спечели дербито от последния ден на груповата фаза срещу Русия с 69:67 (15:17, 17:18, 18:18, 19:14).

По този начин Бундестима сложи край на мечтите на руснаците за олимпийска квота.

“Сборная” остана на последната позиция в група “А” без победа от двата си мача. Към полуфиналите от потока се класират тимовете на Германия и Мексико, като в следващата фаза германците ще се изправят срещу победителя от двубоя между Хърватия и Тунис, докато мексиканците излизат в латинодуел срещу Бразилия.

Единствено в първата четвърт разликата между двата тима бе малко по-сериозна, след като руснаците тръгнаха силно и поведоха с 10 точки още по средата ѝ. След това германците набраха скорост и се върнаха в мача, който остана завързан до последния съдийски сигнал. Ключова добавка на Йоханес Фойтман около минута преди края изведе Германия до аванс от 67:65, а след това руснаците изпуснаха шанс да стигнат до победата след пропуск на Григорий Мотовилов, което пък позволи на Маодо Ло оформи крайното 69:67 от наказателната линия.

Йоханес Фойтман реализира 13 точки и хвана 7 борби за победителите, Мориц Вагнер се разписа с 12 точки, а пък Нилс Гифи и Джошико Саибу се разписаха с по 11 точки. 

За Русия единствено Андрей Воронцевич отбеляза повече от 10 точки, приключвайки със 17. Семьон ѝнтонов добави 9 точки.