Samsung Galaxy S21 FE ще поддържа 45W бързо зарядно, което няма да е в комплекта

Samsung се очаква да представят Galaxy S21 FE в следващите седмици. Новият смартфон ще представлява по-достъпна версия на Galaxy S21. Устройството вече е получило FCC сертификация, което потвърждава, че премиерата ще бъде скоро. Документите свързани с регистрацията показват, че Samsung Galaxy S21 FE ще е наличен в две конфигурации с моделите SM-G990U и SM-G990U1.

Данните разкриват, че смартфона ще бъде съвместим с две зарядни устройства на компанията: EP-TA800 (25W), както и ЕР-ТА845 (45W). Тези аксесоари няма да бъдат част от стартовия комплект на Samsung Galaxy S21 FE, което означава, че потребителите ще трябва да ги купят отделно. Трябва да отбележим също, че ЕР-ТА845 (45W) е USB Type-C PD зарядно, което е съвместимо с Galaxy Note 10 серията, съобщава myfixguide.

 

 

Новият модел ще е съвместим със старата генерация слушалки на AKG, които също ще се продават отделно. Според информацията това са USB Type-C аксесоари, което потвърждава, че смартфона няма да има 3.5-милиметров аудио жак. Очаква се Samsung Galaxy S21 FE да се захранва от 5-нанометров Qualcomm Snapdragon 888 процесор.

Техническите спецификации вероятно ще включват тройна задна камера, 8GB RAM, 6.4-инчов дисплей с Full HD резолюция и One UI 3.1 интерфейса. Потребителите ще могат да избират между разнообразие от цветове. Цената все още не е известна, като продажбите вероятно ще стартират в кратки срокове след премиерата през август.