Тунизийка отказа Винъс на “Уимбълдън”, Плишкова, Кийс и Стивънс с комфортни победи

След като вчера Серина Уилямс приключи участието си на “Уимбълдън” след отказване заради контузия, днес и по-голямата и сестра Винъс също отпадна от турнира във втория кръг. 41-годишната ветеранка загуби с 5:7, 0:6 от поставената под №21 в турнира тунизийка Онс Жабюр.

Първият сет бе изключително равностоен, като на практика вървеше гейм за гейм, независимо, че двете размениха по един пробив. Решаващ се оказа 11-ият гейм, в който Жабюр реализира втори пробив за 6:5, а след това спечели и своето подаване за 7:5.

Във втория сет силите на Винъс явно свършиха и тя не оказа почти никаква съпротива, като не спечели дори един гейм. Така Жабюр продължава в третия кръг, където ще има тежък сблъсък с испанката Гарбинье Мугуруса.

В същото време няколко от фаворитките в надпреварата записаха убедителни двусетови победи. Каролина Плишкова се наложи с 6:2, 6:2 над Дона Векич, Мадисън Кийс спечели с 6:1, 6:4 срещу Лорън Дейвис, а Слоун Стивънс отстрани Кристи Анс след 7:5, 6:3.

Срещата между Мария Сакари и Шелби Роджърс пък бе прекъсната след първия сет, който бе спечелен от гъркинята със 7:5 и ще се доиграе утре.