Zoom купуват компания, която разработва софтуер с изкуствен интелект за превод в реално време

Zoom е популярно приложение за видеоконференция, което се превърна в предпочитан избор за милиони потребители. Разпространението на коронавируса също допринесе положително за популярността на Zoom в световен мащаб. Постоянните софтуерни ъпдейти с нови функционалности продължават да привличат все повече хора към приложението за видеоконференция.

Конкуренцията със заглавия като Microsoft Teams и Google Meet ще продължи да бъде доста сериозна в следващите месеци.

Публикация в официалния блог на Zoom разкрива, че компанията е придобила Kites (Karlsruhe Information Technology Solutions), Финансовите параметри на сделката не са обявени публично.

Кites разработват софтуер с изкуствен интелект, който позволява превод и транскрипция в реално време. Първоначално технологията е разработена за ученици, но изглежда подходящо допълнение към широкия набор от функционалности за комуникация, които предлага Zoom. 

 

 

В момента Zoom предлага транскрипция в реално време, която може да работи единствено на английски език. Няма да е изненадващо, ако след придобиването техния брой не бъде увеличен допълнително. Компанията също така планира да отвори собствен изследователски център в Германия, съобщава TheVerge.

Кites e oснована от 12 учени през 2015г., които вече ще се присъединят към екипа на Zoom. Със сигурност ще е необходимо време за интеграция на уникалните технологии на германската компания към популярното приложение.

 

TagsZoom