Шампионката от “Ролан Гарос” стартира ударно и на “Уимбълдън”, Кербер и Петкович също вървят напред

Новата шампионка от “Ролан Гарос” Барбора Крейчикова направи старт с бърза победа на “Уимбълдън”, след като отнесе тийнейджърката Клара Тоусън с 6:3, 6:2. Две седмици, след като вдигна и двете купи в Париж- на сингъл и на двойки, чехкинята прегази 18-годишната датчанка, за да запише 13-а поредна победа.

Крейчикова се превърна в най-прясната победителка в Големия шлем, в момента е поставена под номер 14 в схемата, а първата си титла в WТА спечели в Страсбург. След като мачът беше забавен заради дъжд, 25-годишната Крейчикова реализира три от петте си брейк-пойнта и взе победата за 70 минути на корта.

Бившата номер 1 в света Анжелик Кербер, Ашли Барти и Винъс Уилямс, също шампионки от Големия шлем, преодоляха първия кръг. Виктория Азаренка, Бианка Андрееску и Елена Остапенко обаче не успяха да изязат на корта, защото дъждът пренареди програмата.

Трикратната победителка Кербер, вдигнала купата на Ол Ингланд Клъб през 2016-а, отнесе Нина Стоянович с 6:4, 6:3. 24-годишната Стоянович създаде доста проблеми на по-именитата си противничка, поведе с 3:0 в първия сет, а след това опита нещо подобно и във втория, когато изоставаше с 1:3. Даде всичко от себе си, но така и не се пребори.

Джесика Пегула (САЩ) отстрани Каролин Гарсия (Франция) с 6:3, 6:1, а Анна Блинкова (Русия) изненада опитната Тимя Бабош и я прегази с 6:2, 6:2 за час и 10 минути.

Андреа Петкович (Германия) прекърши Жасмин Паолини (Италия) с 6:4, 6:3, а преди нея Коко Гоф (САЩ) доста се произмъчи с представителката на домакините Франческа Джоунс със 7:5, 6:4.