Xiaomi ще представят MIUI 13 през август

Китайският производител се утвърди като предпочитан избор за европейските потребители. Разнообразното портфолио на Xiaomi е основна причина за високите продажби на компанията в мобилната индустрия. Втората половина на годината се очаква да е свързана с няколко интересни премиери, включително и на гъвкави смартфони.

Tака Xiaomi ще опитат да бъдат по-конкурентни на Samsung и водещите производители на Android.

Един от най-очакваните продукти на компанията е Xiaomi Mi MIX 4, чиято премиера вероятно ще стане факт през август. Софтуерните специалисти на Xiaomi вече работят активно на следващата версия на потребителския интерфейс MIUI.

Aктуалната версия е MIUI 12.5, но собствениците на смартфони на компанията могат да очакват доста подобрения в MIUI 13. В интернет се появиха данни, които потвърждават, че новата версия на интерфейса ще бъде представена през август. Тогава вероятно ще видим и Xiaomi Mi MIX 4.

 

 

Все още не разполагаме с много информация за функциите в MIUI 13. Все пак можем да очакваме традиционните актуализации на ключови UI елементи, добавянето на нови анимации. MIUI 13 ще работи и с подобрено File Manager приложение, както и модернизирана версия на Mi Drive, съобщава NoteBookCheck.

Приоритет в разработката на интерфейса няма да бъде дизайна, а функционалността и оптимизациите. Припомняме ви, че MIUI 12 предложи сериозен ъпгрейд по отношение на визията, спрямо MIUI 11. Именно заради това Xiaomi няма да прибегнат до драстични промени в дизайна на предстоящия софтуер.

Премиерата на интерфейса ще е обвързана с представянето на Xiaomi Mi MIX 4, който ще има QHD дисплей със 120HZ честота за опресняване, както и камера вградена в екрана.