Над 500 млн. потребители ще имат достъп до 5G технологията до края на 2021г., според Ericsson

var md = new MobileDetect(window.navigator.userAgent); if(md.mobile()) { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); } else { document.write (''); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); }
, според Ericsson" data-essbisHoverContainer="">

Световната пандемия не успя да се отрази негативно на разпространението на 5G устройствата и изграждането на необходимата инфраструктура за технологията по цял свят. Потребителите проявяват все по-голям интерес към новия телекомуникационен стандарт, който набира популярност с всеки изминал месец.

Последният мобилен доклад на Ericsson разкрива, че повече от 500 млн. потребители ще имат достъп до 5G мрежи до края на 2021г. Конкретната цифра е 580 млн. Ако прогнозите на компанията намерят реализация това ще означава почти трикратно увеличение, тъй като 220 млн. потребители използваха технологията през 2020г.

Високите темпове за популяризиране на 5G технологията ще продължат като до края на 2026г. половината от световното население ще се логва в тези мрежи. Достигането на 3.5 млрд. абонати с 5G по цял свят ще означава, че 40% от хората с достъп до мобилен интернет ще работят с технологията.

Тези процеси ще увеличат значително и трафика на данни, който консумират собствениците на 5G устройства, съобщава CNet.

 

 

Експертите на Ericsson твърдят, че средностатистическият потребител ще се нуждае от около 10GB трафика на мобилен интернет месечно. Само през последните две тримесечия консумацията не е увеличила с 46% в световен мащаб, което се дължи на популярността на 5G смартфоните.

Всеки ден около един милион души се присъединяват към 5G екосистемата. Разпространението на коронавируса не успя да се противопостави на изграждането на мрежите с новата технология в световен мащаб. На пазара се продават повече от 300 модела, които поддържат 5G, като потребителите имат достъп до над 160 услуги, които се възползват от 5G.

Китай имат най-голям принос, като над 400 млн. души в страната ще използват тази иновация до края на годината.

 

Oще от Digital: Как да активирате и деактивирате 5G на всеки смартфон