Осъдиха блогър да плати $155 хил. на Xiaomi, заради публикуване на видео на непредставен продукт на компанията

Aгресивната стратегия на Xiaomi вече започна да дава сериозни резултати, тъй като този бранд се утвърди като предпочитан избор за европейските потребители. Устройствата на компанията предлагат безпрецедентно съчетание между цена и характеристики, което привлича все повече хора.

Xiaomi имат силно присъствие в ниския и средния ценови клас, но също така разширяват влиянието си и сред устройствата от премиум сегмента. Гъвкавите смартфони ще се превръщат в основен акцент за китайския бранд в следващите тримесечия.

Докато очакваме с нетърпение премиерата на нови флагмани от компанията насочваме вниманието ви към неочаквана случка.

Китайския блогър с името Гу Ксуянг, който е собственик на Beautiful Technology предизвика сериозно недоволство сред Xiaomi. Причината е, че публикува Unboxing видео онлайн на Xiaomi Mi 10 Extreme Commemorative Edition още преди реалната премиера на устройството.

Тези действия, обаче нарушават договорните отношения регламентирани между въпросния блогър и Xiaomi, информира GIzmoChina.

 

 

В крайна сметка казуса достигна до съда, който също потвърди позицията на Xiaomi. Съгласно решение на последния арбитраж на China International Economic and Trade Arbitration Commission ще бъде наложена сериозна глоба на Гу Ксуянг. Успоредно с това блогъра публикува официално изявление в своя профил, с което признава своята вина и се извинява за своите действия.

Конкретната сума, която собственика на Beautiful Technology е необходимо да плати е в размер на 1 милион китайски юана, което е еквивалента на $155 хил. Властите твърдят, че обвиняемия не е предприел никакви мерки, за да премахне Unboxing видеото на Xiaomi Mi 10 Extreme Commemorative Edition.

Това се случва, дори след като клипа предизвиква огромен потребителски интерес, но води и до щети за самата компания. Ако Гу Ксуянг не успее да плати сумата в поставения срок ще трябва да покрие допълнителни лихви при всяко забавяне.

 

Oще от Digital: Xiaomi продадоха 200 млн. смартфона от серията Redmi Note