Lenovo ThinkPad L13 Gen 2 и ThinkPad L13 Yoga Gen 2 са новите лаптопи с AMD Ryzen 5000 процесори на компанията

Lenovo актуализираха своето портфолио от бизнес лаптопи с бранда ThinkPad L-Series. Китайският производител представи два нови модела с имената ThinkPad L13 Gen 2 и ThinkPad L13 Yoga Gen 2. Устройствата споделят повечето технически спецификации, като успоредно с това ги отличава една съществeна разлика.

Моделът, който има Yoga в името си притежава характерният за серията механизъм, който позволява да завъртите екрана на 360 градуса.

Компанията обещава 10.6 часа време за работа с едно зареждане на батерията, като при стандартната версия тази стойност е 10.8 часа, информира PCWorld.

 

 

Високата производителност се гарантира от AMD Ryzen 5000 процесори, които за първи път стават част от лаптопи от ThinkPad L13 гамата. Това решение на Lenovo гарантира с 20% по-дълъг живот от конкурентните чипове на Intel.

Корпусите на устройствата покриват всички изисквания на военния стандарт MIL-STD 810H, което ще осигурява оптимална здравина и издръжливост.

Дисплеите са с големина от 13.3 инча при максимална яркост от 300 нита и Full HD резолюция. На пазара ще се продава и версия на ThinkPad L13, която е с HD екран. Опционално може да се сдобиете с модел, който има уеб камера с поддръжка на Windows Hello. Двете устройства също така използват технологиите Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.1.

Лаптопите могат да се конфигурират с до 16GB DDR4X RAM памет и с 1TB PCle SSD дискове. Трябва да отбележим също, че Yoga версията разполага със стилус, който е разположен в рамката до порта за зареждане. Официалните продажби стартират през август на цена от $999 за този модел и $799 за ThinkPad L13 Gen 2.