Аpple спират производството на iPhone 12 mini заради слабите продажби

iPhone 12 са първите смартфони с 5G на компанията. Apple отчитат високи продажби на представителите на серията. Въпреки това се оказва, че iPhone 12 mini не предизвиква толкова голям интерес сред потребителите, както се очакваше. Най-малкият представител на серията не е толкова популярен, както премиум моделите от серията.

Остават около шест месеца до премиерата на iPhone 13, който ще има стратегическо значение за компанията. Именно заради това Apple са решили да прекратят производството на iPhone 12 mini. Компанията няма да създава нови бройки на смартфона и ще се фокусира върху продажбата на наличния инвентар, съобщава TrendForce.

 

 

Това не е първият път, в който разбираме, че компактният модел ще остане в историята. Още през февруари се появиха индикации, че Apple спира производството на iPhone 12 mini. Информацията не е потвърдена официално, но вероятно това ще се случи скоро.

Компанията вероятно ще преустанови производството и на други модели от iPhone 12 серията, след като представи новите си смартфони през есента. По този начин стратегията им ще се фокусира изцяло върху дистрибуцията на iPhone 13.

 

TagsАpple