Xiaomi ще представят смартфон с камера в дисплея до края на 2021г.

Teхнологията за вграждане на камерите в дисплеите на смартфоните има потенциала да е следващата голяма иновация в индустрията. В края на миналата година бе представен ZTE Axon 20 5G, който е първото устройство с този дизайн на световния пазар. Teстовете показаха, че качеството на камерата не е толкова висока, колкото последните стандарти при премиум смартфоните.

Все пак това е важна стъпка напред в популяризирането на технологиите.

ZTE Axon 20 5G е бюджетен модел с 5G технологията, който струва около $320. Голям интерес към камерите за вграждане в дисплеите проявява най-големият производител на смартфони. Анализаторите дори смятат, че Samsung Galaxy Z Fold 3 може да се превърне в първото им устройство с Under Panel Camera (UPC) модул.

Oфициалната премиера ще стане факт на голямо събитие, което е насрочено за  3 август. Xiaomi също работят активно върху гъвкав смартфон, който ще видим преди края на годината, информира BGR. 

 

 

Няма индикации дали компанията ще опита да изпревари Samsung или ще стартира продажбите през последното тримесечие на 2021г. Плановете на Xiaomi са доста амбициозни и дори искат да се утвърдят като един от лидерите в пазара на гъвкави смартфони.

Първият прототип на компанията бе показан преди няколко години, като специалистите на Xiaomi вече работят над трето поколение UPC модули. Според данни на популярния блогър Ice Universe можем да очакваме две устройства с гъвкави екрани от компанията.

Китйаски производители като Oppo и Vivo са следващите брандове, които ще последват Samsung и Xiaomi с премиерата на атрактивни устройства с гъвкави екрани, което допълнително ще изостри конкуренцията на световния пазар.

 

TagsXiaomi