Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 е мощен лаптоп с 1080p уеб камера и NVIDIA RTX 3080 видео карта

Компанията актуализира своята серия от лаптопи ThinkPad P1 с няколко интересни функционалности. Така Lenovo искат да отговорят подобаващо на високото търсене към устройства за хибридна работа и потребителите, които търсят работни станции от висок клас.

Най-интересният модел се казва ThinkPad P1 Gen 4 и ще предложи уеб камера с Full HD резолюция, което ще ви позволи да провеждате още по-качествени видео разговори. Опционално ще може да се избира видео карта от NVIDIA RTX гамата.

Новите версии на ThinkPad P15 и ThinkPad P17 ще използват Intel процесори от последна генерация.

Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 има клавиатура с по-голям тракпад и по-мощни виоскоговорители. Дисплеят е с 16-инчов диагонал при UHD резолюция и съотношение на екрана от 16:10, съобщава DigitalTrends.

 

 

За първи път потребителите ще могат да изберат NVIDIA RTX 3080 заедно със стандарните RTX A5000 видео карти. Батерията е с капациет от 90Wh, като е предвидена поддръжка за 5G мрежи. Продажбите стартират през юли на цена от $2099. Другите нови модели ще са налични за $1749/$1779.

Lenovo не са променяли дизайна с предходната версия, но са се погрижили да осигурят поддръжка за процесори от 11-та генерация на Intel. Компанията е избрала да оборудва ThinkPad P15 с OLED дисплей, както и RTX видео карта. Устройствата са NVIDIA Studio сертифицирани и имат PCle Gen 4 SSD-та.

 

 

Oще от Digital: Lenovo представиха първия лаптоп със специален слот за съхранение на аудио слушалки