Samsung Galaxy Watch 4 с TizenWear OS се очаква да бъде представен на 28 юни на MWC 2021

Samsung и Google вече потвърдиха плановете си да разработят версия на WearOS, която взаимства дизайнерски линии и функционалности от Tizen OS. Компаниите не са потвърдили кога ще видим първото устройство, което се възползва от интеграцията. Все пак се очаква скоро да видим първите смарт часовници на Samsung, които работят с  ТizenWear OS.

Данни на популярния блогър IceUniverse разкриват, че корейския производител може да представи Galaxy Watch 4 по време на MWC 2021 събитието.

Виртуалната конференция на Samsung ще се проведе на 28 юни, съобщава GizmoChina. Основният акцент ще бъдат именно смарт часовниците с TizenWearOS, като ни очаква и втори модел с Active брандинга.

 

 

Операционната система няма да бъде единствената новост в Galaxy Watch 4, който ще се захранва от по-мощен 5-нанометров процесор. Дисплеят ще бъде покрит от 2D стъклeно покритие, като рамката ще бъде още по-малка, спрямо настоящото поколение на Galaxy Watch.

Samsung ще опитат да предложат по-елегантен дизайн, по-висока производителност, както и по-дълъг живот на батерията. Скоро ще научим кога и на каква цена ще стартират продaжбите на Galaxy Watch 4 и Galaxy Watch 4 Active на европейския пазар.