Знаете ли, че: Google Chrome се използва от над 3 млрд. потребители

Google Chrome продължава да бъде най-популярния браузър сред потребителите в глобален мащаб. Това не е новост, но сега разбираме, че Chrome е предпочитан избор за почти 3.3 млрд. потребители. По този начин 41% от всички интернет потребители разчитат на уеб браузъра за ежедневен достъп до информация.

Проучването е проведено от създателите на Atlas VPN, като информацията показва, чe Safari е убeдително на втора позиция с почти 945 млн. активни потребители, съобщава TechRadar. Преобладаващата част от собствениците на iPhone и macOS разчитат именно на Safari, за да сърфират в интернет.

Лидерската позиция на Google Chrome едва ли ще изненада много хора, тъй като сме наясно с високата скорост на работа, опциите за персонализация и разнообразието от плъгини, които предлага браузъра. Mozilla Firefox изпреварва конкуренцията и е третият най-популярен браузър. Според данните има повече от 181.4 млн. потребители, които работят с браузъра на компютрите и мобилните устройства.

 

 

Новият браузър на Microsoft е на четвърто място с регистрирани 171.3 млн. активни потребители. Другите заглавия, които намират място в списъка на Atlas VPN включват Samsung Internet за устройствата на компанията (166.7 млн.) и Opera (112.2 млн). На практика цифрите показват, че всички останали взети заедно не се използват и от 50% от потребителите на Google Chrome. 

Въпрос на време е Safari да премине психологическата граница от 1 млрд. потребители и да се утвърди като основния конкурент на Chrome. Разликата между Mozilla Firefox, Microsoft Edge и Samsung Internet остава доста малка, което означава, че скоро могат да станат размествания между подгласниците на Google Chrome и Safari.