Xiaomi Mi MIX 4 ще поддържа най-бързата технология за зареждане на смартфони

Xiaomi виждат огромен потенциал в гъвкавите смартфони и вече представиха своята концепция за подобно устройство. Визията на Xiaomi Mi MIX Fold наподобява дизайна на популярните представители на Samsung Galaxy Z Fold серията. Toва е първото сериозно предложение в тази пазарна ниша на компанията.

Докато очакваме да стартират глобалните продажби на гъвкавия смартфон разбираме детайли за още един модел от атрактивната серия.

Това е Xiaomi Mi MIX 4, който вече е получил необходимата сертификация от регулаторите в Китай. Някои анализатори очакваха Xiaomi да са се отказали от устройството.

Премиерата на Xiaomi Mi MIX Fold, обаче демонстрира нагледно амбициите на компанията в новосъздаващата се пазарна ниша. В опит да привлекат вниманието на потребителите Xiaomi ще се фокусират върху любопитна иновация, а именно технологиите за бързо зареждане, съобщава GizChina.

 

 

Компанията ще предложи няколко иновативни метода за зареждане, с които общата мощност на смартфона ще достигне до 200W. Новият модел вероятно ще използва 120W жична система за захранване, но също така и модерна технология за безжично зареждане с капацитет от 70W. Подобна конфигурация ще бъде рекордна за мобилната индустрия и ще е още една причина да искате да се сдобиете с Xiaomi Mi MIX 4.

Teхническите спецификации са обект на много спекулации, като Xiaomi ще използват дисплей от последно поколение с честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Голям интерес предизвиква възможността селфи камерата да бъде вградена в самия екран.

Интеграцията на процесор от висок клас изглежда задължително решение и най-вероятно компанията ще избере 5nm Snapdragon 888.