Скоро ще можем да изпращаме пари с QR кодове във Facebook Messenger

Facebook Messenger е мобилно приложение, което генерира невероятен трафик. Стотици милиони хора използват профилите си, за да общуват всеки ден. Компанията е доста актвина и в актуализациите на Messenger с нови функционалности през последните месеци. Официалният блог на Facebook разкрива детайли за още няколко интересни подобрения, които ни очакват във Facebook Messenger.

Всъщност последният ъпдейт на приложението е фокусиран върху интеграцията на три нови опции, в допълнение към традиционните пачове за сигурност. Facebook Messenger предлага много възможности да общуваме, но също да изпращаме парични средства на други потребители. Досега бе необходимо да сме приятели във Facebook с хората, на които искаме да изпратим пари.

Премахването на това ограничение е свързано с интеграцията на персонализирани QR кодове и уникални линкове, с които да се потвърди и извърши трансфера, чрез услугата Facebook Pay. Всеки потребител ще може да изпрати пари, чрез създаване на индивидуален QR код или линк, който да сподели с други хора, които не е задължително да имат акаунти във Facebook.

 

 

По този начин се улеснява максимално процеса, като няма да се налага да изтегляте външен софтуер, за да се възползвате от функцията. За да видите индивидуалния линк или QR код трябва да отворите менюто с настройки на Messenger и да изберете „Facebook Pay“ раздела. Последната стъпка е да копирате и споделите с други хора линка или кода, за да финализирате трансфера, съобщава SlashGear.

Новата версия на Facebook Messenger добавя и лента за бърз отговор на съобщенията в секцията за разглеждане на мултимедия. Така ще може да стартирате разговор вдъхновен от видео или снимка без да се връщате в основния екран на мобилното приложение. Трябва само да кликнете върху клипа или изображенията, за да въведете своя коментар.

Aктуализацията предлага и допълнителни теми, с които да промените визията на чатовете в Messenger и Instagram. Moжете да ги разглеждате, като кликнете върху „Theme“ раздела в менюто с настройки.