Xiaomi искат да произвеждат собствени процесори за смартфони

Xiaomi са предпочитан бранд на европейския пазар на смартфони заради уникалното съотношение между цена и качество, което предлагат на своите потребители. Компанията влага сериозни средства и усилия, за да предлага нещо атрактивно и да се конкурира с другите водещи производители. Представителите на Xiaomi Mi 11 серията са доказателство за стратегията на Xiaomi да имат присъствие във всички ценови класове.

Портфолиото на китайския производител ще продължи да бъде насочено към атрактивни предложения с луксозен дизайн, поддръжка на 5G мрежи, добри камери и дълъг живот на батерията.

Xiaomi разработват и други смарт продукти като фитнес гривни, умни устройства за интелигентните домове, електрически скутери, лаптопи и дори дрехи.

Амбициозните планове за експанзия в мобилната индустрия на компанията са свързани и с разработката на собствен хардуер. Възможността да се произвеждат компоненти за смартфони има стратегическо значение, тъй като може да редуцира разходите и да направи устройствата на Xiaomi по-достъпни.

 

 

Плановете на компанията включват разработката на собствена серия мобилни чипове, които да станат част от бъдещите им смартфони. Първата фаза на проекта е създаването на асистиращ чип, който да подпомага работата на хардуера. Ако първите резултати на технологията са добри ще продължат високите инвестиции в подобни разработки.

В момента има няколко компании, които залагат на стратегия със собствени процесори и това са Apple, Samsung и Huawei. По всичко личи, че Xiaomi искат да се присъединят към този списък, информира AndroidHeadlines. Вече е статирал процеса на формиране на специален екип от инженери, които ще работят над новото поколение чипове на компанията за устройства с Android.

Всъщност това не е първият път, когато Xiaomi разработва свои процесори, тъй като преди четири години представиха Surge S1 и Surge C1. Чиповете бяха произведени от дъщерно дружество на компанията и  е логично да очакваме сходна стратегия в следващите месеци.

 

TagsXiaomi