Вижте как изглежда първият в света плъзгащ се гъвкав AMOLED дисплей

BOE Technology е китайски производител, който постепенно се превръща във все по-влиятелен фактор в пазара на мобилни устройства. Компанията дори получи част от поръчките за iPhone, което е категорично доказателство за качеството на технологиите им. Изложението Display Technology Conference (ICDT 2021) разкри повече детайли за новите продукти на BOE.

Китайският производител потвърди официално, че започват масовото производство на ново поколение Mini LED дисплеи.

Посетителите на събитието също така имаха достъп до няколко прототипа на дисплеи, включително и на първия AMOLED екран с плъзгащ механизъм.

BOE са проектирали панела с добавянето на специален механизъм, който му позволява да се разгъва хоризонтално от основата, информира GizChina. Официалните данни разкриват, че панела има радиус на външна кривина от едва 4 милиметра, както и динамична честота на превъртане (Dynamic Scrolling Frequency) от 200 000 пъти.

Иновативният дизайн позволява на плъзгащия eкран да бъде използван както в смартфони, така и в таблети на водещите производители.

 

 

Специалистите на компанията демонстрираха възможностите на Head-Up Display, който е създаден за употреба в различни превозни средства. BOE твърдят, че този панел е 3/4 по-малък от конвенционалните системи от този тип. Благодарение на Micro OLED технология  се гарантира максимално качество на кадрите и висока яркост при проектиране на съдържание.

Иновативният панел достига 10 000 нита яркост, което е впечатляваща стойност. Това го превръща в подходящо решение, дори при показване на съдържание при пряка слънчева светлина. Китайският производител е разработил и професионален дисплей за геймъри с честота за опресняване от 480Hz и ултрабързо време за реакция.

В заключение ще отбележим, че BOE отчетоха ръст в оперативната печалба от над 800% през първото тримесечие.