OnePlus 9T ще има AMOLED LTPO дисплей със 120Hz на Samsung

ОnePlus представиха скоро новата си серия премиум смартфони с Android. Гамата включва три модела, позиционирани в различни ценови сегменти. Това са OnePlus 9, OnePlus 9 Pro и OnePlus 9R. Пазарните наблюдатели са сигурни, че се работи над още едно устройство, което ще бъде представено през втората половина на годината.

Въпросният модел ще се казва OnePlus 9T и ще продължи стратегията на OnePlus да представят „T“ версия приблизително шест месеца след представянето на нов флагман. Припомняме ви, че премиерата на OnePlus 9 стана факт в края на март, което означава, че вероятно OnePlus 9T ще е достъпен през септември.

Докато очакваме повече официални детайли за смартфона разбираме детайли за една от най-интересните технически спецификации, OnePlus 9T ще бъде оборудван с LTPO Samsung E4 дисплей който поддържа Full HD резолюция. Новият AMOLED панел ще се отличава още с честота за опресняване на кадрите от 120Hz, както и от функцията Variable Refresh Rate (VRR), съобщава GizmoChina.

 

 

Kaкто името подсказва VRR ще позволи да се променя честотата и съдържанието на екрана да се опреснява в диапазона между 1Hz и 120Hz. Това е много важно, тъй като ще гарантира по-ниска консумация на енергия, когато не се нуждаете от пълния потенциала на функцията. Популярни модели като Samsung Galaxy S21 Ultra също използват VRR.

По този начин новото устройство ще сподели една от най-интересните характеристики на OnePlus 9 Pro. Най-вероятно компанията ще заложи на сходен дизайн, като все още няма яснота около другите техническите спецификации на OnePlus 9T. В заключение ще отбележим, че ОnePlus е възможно да използват Qualcomm Snapdragon 888 4G процесора, който също ще видим през втората половина на 2021г.

 

Oще от Digital: Бързото зарядно на OnePlus 9 Pro ще зарежда смартфона за 29 минути, а безжичното за 43 минути