Xiaomi разработва смартфон с подвижна селфи камера

Xiaomi постоянно ни изненадват с нетрадиционни дизайни, които могат да станат част от бъдещите им смартфони. Компанията е регистрирала нов патент през Китайската служба за интелектуална собственост, който е базиран на любопитна концепция. Дизайнерите на Xiaomi експериментират с възможността да представят смартфон, който има подвижна камера за селфита.

Документите около регистрацията показват устройство с нормален дизайн, което има неoбичаен модул в горната част.

Самият дисплей заема цялото пространство в предната част, като на гърба има стандартна камера. Все пак най-голям интерес предизвиква подвижния сензор на смартфона, който е с полукръгла форма.

Предната камера може да се завърти на 180 градуса, като активирането става с отварянето на камера приложението, съобщава AndroidHeadlines. Снимките показват, че модула включва два сензора, което ще подобри качеството на изображенията и видео клиповете. Резолюцията и техническите параметри, обаче все още не са известни.

В долната част под дисплея са разположени високоговорител и USB Type-C конектор за зареждане.

 

 

Специалният механизъм, който завърта селфи камерата на 180 градуса ще позволи заснемането на кадри с широк зрителен ъгъл. Това е подходящо особено при провеждане на видео разговори. Задният корпус включва поне две камери в кръгъл модул, които са допълнени от LED светкавица.

Съществува възможност първият смартфон с този дизайн да увеличи броя на сензорите, Xiaomi също така са регистрирали на свое име патент на още един прототип на устройство, което има камера, която се прибира и показва над дисплея.

Модулът може да се завърта, след като излезе над корпуса на смартфона, но също да функционира едновременно като предна и задна камера.

 

TagsXiaomi