Страшна драма: Васил от Белица, издъхнал внезапно в Германия, оставя две сирачета

49-годишният Васил Самарджиев от Белица, който почина внезапно в Германия, заминал на гурбет едва преди два месеца, пише struma.bg.

Той е издъхнал внезапно в квартирата си и е открит от неговите съквартиранти, които също са от Белица. Те уведомили семейството, което е в шок от черната вест, но и поставено в безизходица, тъй като сумата, необходима за транспортирането му до България, е непосилна за тях и възлиза на 10 хиляди лева.

Болката на семейството от сполетялата ги трагедия стана причина в Белица да бъде стартирана дарителска кампания.

Във всички магазини на града и в сградата на община Белица са разположени кутии за събиране на необходимите средства. Пари могат да бъдат превеждани и на банковата сметка на съпругата му Величка Павлова Самарджиева

БАНКОВА СМЕТКА
IBAN: BG59STSA93000012680905
BIC:  STSABGSF
Банка ДСК – АД
ВЕЛИЧКА ПАВЛОВА САМАРДЖИЕВА

„Нека направим всичко възможно нашият млад съгражданин Васил Самарджиев да бъде погребан в родното си място“, е апелът, отправен към всички хора, които имат възможност да помогнат на семейството в този труден момент.

Васил Самарджиев дълги години е работил като бръснар и фризьор и е бил най-добрият в града. Здравословни проблеми го карат да прекъсне работа преди няколко години. Заминава зад граница с надеждата да осигури по-добър живот за себе си и за семейството си.

Има син, който е бил абитуриент миналата година, и дъщеря, която учи в гимназия в Разлог.