Гъвкавият смартфон Google Pixel ще има Ultra-Thin Glass (UTG) защитно стъкло на Samsung

Samsung произвеждат голяма част от хардуерните компоненти за смартфоните Galaxy. По този начин компанията си спечелва важно предимство пред своите конкуренти. От една страна устройствата им първи се възползват от нови технологични иновации, но от друга извършват доставки на хардуер за другите производители. Това важи не само за Android, но също и за Apple.

Компанията е световен лидер в производството на гъвкави смартфони, благодарение на популярността на Galaxy Z Fold и Galaxy Z Flip моделите. Samsung също така разработват Ultra-Thin Glass (UTG) защитни стъкла, които са създадени да предпазват дисплеите на гъвкавите смартфони. Иновативният компонент се използва от Galaxy Z гамата, но Samsung искат да продават UTG и на други производители.

Бизнес решението ще позволи на Samsung едновременно да конкурират другите брандове, но и да генерират допълнителни приходи от продажбата на UTG стъкла. Според данни на корейското издание ETNews един от първите партньори на Samsung Display в новата инициатива ще бъде Google.

 

 

Всъщност това е поредното доказателство, че се работи активно над идеята за смартфон с бранда Google Pixel, който има гъвкав форм фактор. UTG е защитно покритие от нова категория и представлява тънък слой стъкло, което при огъването си придава необходимата здравина на уязвимите гъвкави дисплеи.

На този етап единствено устройствата на Samsung са използвали технологията, но изглежда скоро и партньорите на компанията ще имат достъп до UTG. Реалните доставки могат да стартират в следващите месеци. Google ще представят нови версии на Pixel смартфоните през есента.

Остава отворен въпроса дали тогава ще е премиерата на първия гъвкав модел от този бран или компанията ще запази правото си да го представи на по-късен етап. Samsung Galaxy Z Flip е първото устройство, което използва UTG като покритие на вътрешния си дисплей.

По всичко личи, че Google планират да пуснат на пазара гъвкав смартфон Pixel, който има сходен дизайн.

 

Oще от Digital: Google Pixel 6 може да бъде представен на 30 септември