Xiaomi ще представят революционна технология за бързо зареждане HyperCharge до часове

Xiaоmi е една от компаниите, която разработва най-активно технологии за бързо зареждане за смартфони.

Функцията се използва от всички нови модели на китайския производител, включително и в бюджетния клас. Вече бяха инвестирани сериозни средства за подобряване на възможностите, които предлага HyperCharge технологията.

В момента Xiaomi притежават рекорда за най-бързо безжично зареждане за смартфони. Това е една от първите компании, която представи на пазара устройство, което е базирано на 120W зареждане. Само след броени часове ще разберем детайли за следващата голяма иновация на Xiaomi, когато ще бъде представен нова версия на HyperCharge.

Публикация в Twitter потвърждава, че технологията ще постави нов рекорд в сферата на бързото зареждане. Все пак компанията не е разкрила допълнителни параметри за начина, по който ще работи HyperCharge.

 

 

Според GizChina става въпрос за жична технология, която може да надхвърли настоящите 120W за зареждане. Още в началото на годината Xiaomi разкриха плановете си да осигурят поддръжка на максимум 200W в бъдещите си устройства. Важно е да уточним, че това е сумата от различните стандарти за зареждане.

Ако даден смартфон поддържа Wired Wireless Reverse Wireless Charging общият сбор от капацитета им ще е 200W. Актуалният флагман е Xiaomi Mi 11 Ultra, който например е оптимизиран за 67W стандартно и 67W безжично, които са допълнени от 10W обратно безжично зареждане. Така общият сбор достига до 144W.

Само след часове ще разберем как компанията планира да увеличи тази стойност до 200W с новата си HyoerCharge технология.

 

TagsXiaomi